Annons

Annons

10 saker du bara får uppleva som au pair i USA

Få bättre självförtroende, utvecklas som människa, upplev USA – och få betalt för det! Här är 10 saker du bara får uppleva som au pair i USA.

Denna artikel sponsras av Cultural Care Au Pair.

Känner du för att göra något nytt, uppleva något annat – och testa på att jobba och tjäna pengar? Då kan att åka som au pair vara något för dig. Här listar SOLO i samarbete med Cultural Care 10 saker som du bara får uppleva som au pair i USA.

Annons

1. Du kommer tillbaka med ett helt nytt självförtroende
Inte bara har du ansvar för att ta hand om en familjs barn – du får dessutom träffa nya människor, resa och möta nya utmaningar. Det gör att du växer som människa – och chansen är stor att du kommer tillbaka med ett helt nytt självförtroende i ryggen.

2. Karriärboosten du får av tiden som au pair
Som au pair jobbar du heltid (max 45 timmar per vecka) med att ta hand om en amerikansk familjs barn. Det gör att du får träna på att ta ansvar, ordna aktiviteter, hålla i ett schema och andra nyttiga saker som du kommer att ha nytta av i resten av din karriär. Helt klart en merit till CV:t!

3. Det faktum att du kan resa runt i USA – på betald arbetstid
Under din tid som au pair med Cultural Care Au Pair får du två veckors betald semester, då du kan resa runt och se mer av USA. Dessutom ansöker du om ett speciellt visum som gör att du kan stanna 30 dagar extra i USA efter ditt au pair-år. Hur härligt?!

image_05_1200x742

4. Att bli flytande på engelska – utan att behöva sitta i skolbänken
Ditt jobb innebär att du får öva på att prata engelska, fast med roliga barn i stället för en sträng engelskalärare. När du kommer hem efter ett au pair-år är du garanterat  mycket bättre på engelska än när du åker, vilket du har nytta av i resten av ditt liv.

5. Upplevelsen av att bo med en amerikansk familj
Känns det läskigt att åka själv? Du bor i en noggrant utvald familj som blir din egen trygga hub i USA. En bonus blir att du får uppleva hur en vanlig, amerikansk familj lever. Hur kul är det inte att fira en riktig Thanksgiving, till exempel?

image_06_1200x742

6. Att gå på ett amerikanskt college
Vem har inte drömt om att läsa på ett amerikanskt college eller universitet? Som au pair med Cultural Care Au Pair läser du sex “credits” här under din tid i USA. Dessutom: din värdfamilj bidrar med upp till 500 dollar (lite mer än 5 000 kronor) för dina kurser.

7. Att resa, uppleva USA – och tjäna pengar under tiden
Utöver att mat och boende ingår så får du även 195,75 dollar (cirka 2 000 kronor) i veckan som fickpengar. Det blir cirka 8 000 kronor i månaden att sätta sprätt på.

8. Alla nya vänner som du får minnen för livet med
Som au pair träffar du andra au pairer som bor i närheten eller som deltar i samma aktiviteter som du. Ingen risk för att vara ensam alltså! Tillsammans upplever ni USA och många kommer hem med vänskapsband för livet.

image_07_1200x742

9. Att hänga med gulliga barn nästan varje dag
De flesta au pairer som åker med Cultural Care säger att det bästa med att vara au pair är värdbarnen. Hur gulligt är det inte att till exempel få se barnens första steg? Eller att heja på när de gör mål – eller klarar ett prov i skolan? ❤️

image_15_1200x742

10. Att bli en världsvan globetrotter
Inte bara får du uppleva vardagslivet i USA och resa runt till nya platser, du får också ta del av dina vänners olika kulturer. Chansen är stor att detta är du om ett år …


Goals!

Blir du nyfiken på att åka som au pair med Cultural Care Au Pair? Då kan du gå på en gratis informationsträff i en stad nära dig. Läs mer om Cultural Care och vad de kan erbjuda här.


Annons


AnnonsLaddar