Annons

Annons

5 hemliga hälsoknep från Miranda Kerr (som får dig att glänsa!)
Annons


Fotomodellen Miranda Kerr, 32, ser alltid fräsch och snygg ut år efter år. Hur lyckas hon? Här är hennes fem hemliga hälsoknep som även du kan göra.

SOLO hade Miranda Kerr som omslagsmodell – och passade då på att ta reda på stjärnans hälsoknep. Här är fem av dem:

1. Skölj munnen med kokosolja
Miranda är noggrann med sin hudvårdsrutin och har sitt eget hudvårdsmärke, Kora organics. Hon säger själv att märket reflekterar hennes hälsosamma livsstil och kärlek till ekologiska produkter. Utöver favoritprodukterna från den egna skönhetslinjen (som den exfolierande aha-syran ”The aha exfoliator”) skulle det mesta i Mirandas badrumsskåp passa lika bra i skafferiet. Hon använder till exempel kokosolja som hårinpackning och äppelcidervinäger för glans. Varje morgon sköljer hon munnen med en matsked kokosolja som hon sedan spottar ut. Metoden kallas oil pulling och anses rensa kroppen från gifter och ge vitare tänder. Därefter smörjer hon hela kroppen med kokosolja och hoppar in i en kall (!) dusch. Hon säger att det ”väcker upp kroppen” och får igång cirkulationen.

2. Ät basisk mat
Hur jobbigt det än känns att höra, så lever verkligen Miranda som hon lär. Hon älskar att äta hälsosamt och är en certifierad hälsocoach. Allt på Mirandas tallrik är hälsosamt och ekologiskt i största möjliga mån. Vild lax och gröna, bladiga grönsaker är två favoriter liksom kallpressade gröna juicer och varmt vatten med citron. Den här typen av mat är alkaliserande, alltså basisk, och motverkar försurning i kroppen vilket Miranda tror stenhårt på. Hon dricker minst två liter alkaliserat vatten per dag.

3. Njut av växten ”noni”
Växten noni är en annan av Mirandas hälsohemlisar. Hennes mormor introducerade henne för den tahitiska frukten noni som innehåller över 170 vitaminer och mineraler. Miranda har druckit noni sedan barnsben och även inkluderat frukten i många av Kora organics produkter.

4. Börja dagen med en timmes yoga
Du vet de där jobbiga personerna som säger att de ”älskar” träning? Miranda är en av dem. Hon ser träningen som en livsstil, inte något hon ”måste” göra (även om jobbet som modell kanske har något att göra med passionen för träning…). Hon börjar helst dagen med en timmes yoga. Utöver det tränar hon pilates fem gånger i veckan och kör styrketräning med vikter och gummiband. Hon föredrar att träna tillsammans med någon, men om hon är ensam slår hon gärna på en träningsdvd med Mary Helen Bowers balettinspirerade träningsprogram ballet beautiful.

5. Lev enligt 80/20-regeln
Miranda tror på att vara snäll mot sig själv och lever enligt 80/20-regeln. Hon undviker orden ”aldrig” och ”alltid” och vill inte utesluta någonting från sitt liv. Hennes filosofi är istället att leva mestadels hälsosamt, men njuta 20 procent av tiden. Yoga och meditation är två viktiga delar i hennes balanserade livsstil, särskilt kundalini yoga. Hon har beskrivit yogaformen som en ”life changer”.

Missa inte:
Elsa Hosk: ”Victoria’s Secret behöver en plus size-modell!”
Victoria’s Secret slopar bh:ar med push up-effekt
Tutorial: Så fixar du Victoria’s Secret-änglarnas lockar

Foto: IBL


Annons


AnnonsLaddar