Annons

Därför hör han inte av sig
Dejtingvärlden är hård, och det är lätt att känna sig nedslagen när ditt ragg inte hör av sig. SOLO listar 13 anledningar till att telefonen är tyst – och hur du kan tänka istället.

Läs mer: Tre olika KK-typer – så får du relationen att funka

Frågan ”Varför hör han inte av sig?” måste vara den mest frekvent ställda i alla tjejgäng. Som om killar skulle fungera på ett helt annat sätt än vi tjejer. Med risk för att låta väldigt hårda så betyder tystnaden oftast att han inte är så intresserad. Även om du känner att ni verkligen klickade behöver det inte betyda att han kände detsamma. Det handlar sällan om att du gjorde eller sa något fel, känslan var kanske bara inte ömsesidig. Ibland finns dock naturligtvis en annan orsak till varför han aldrig hörde av sig.

#1: Du verkade inte så intresserad

En dejt känns ibland som en intensiv jobbintervju där man ska få fram som mycket av sig själv, men samtidigt visa att man är nyfiken på den man träffar. Själva dejtingsituationen är inte toppen för alla och nervositet kan göra att man verkar lite arrogant. Kanske känns det tryggt att ta fram mobilen då och då, bara för att hantera fjärilarna i magen på något sätt, men det kan sända fel signaler. Du kanske var så fokuserad på att verka sådär härlig som du vill att han ska tycka att du är att du helt gick upp dig själv? Kanske misstolkades din nervositet som arrogans?

#2: Tajmingen var fel

Ibland träffar man någon vid helt fel tidpunkt i livet. Han kanske precis har gjort slut med någon eller har för mycket annat på gång. Sådant är livet. Ni kanske hade fungerat perfekt om ni träffats lite senare, men inte just nu. Var glad att han inser det själv så du slipper dras in i hans kaotiska liv.

#3: Han dejtar andra

För den som gett sig ut i dagens dejtingvärld kommer det knappast som en chock att de flesta träffar ett par olika personer åt gången. När du inte får något sms efter en lyckad dejt kan det alltså bero på att han är fullt upptagen med att sms:a med någon annan. Även om ni hade en fantastisk träff med massor av skratt, flirtiga blickar och härlig konversation, kanske han trivdes ännu bättre på dejten han var på i början av veckan.

#4: Du drog upp för mycket bagage

Expojkvänner, familjeproblem och din krångliga IBS-mage – det här är ämnen som du helst bör skippa de första gångerna ni träffas, trots att de säkert är viktiga grejer i ditt liv. Självklart kan man få feeling och uppleva att en människa verkligen lyssnar, men försök ändå behålla lite mer svårsmält information till ett senare tillfälle. Historien om din farbrors skilsmässa kanske kan vänta.

#5: Du blev för full

Så lätt hänt, och lika fel varje gång. Av rädsla för att verka nervös dricker du ett par glas vin för mycket och vips så sitter du där och spiller ut alla dina hemligheter – och ditt glas i hans knä. Försök hålla dig till en rimlig mängd och drick varannan vatten. Vi lovar att du är mycket härligare och mår bättre utan en flaska vin i kroppen.

#6: Han är fortfarande kär i sitt ex

Vännerna kanske pushade honom till en dejt lite för tidigt och nu sitter du där med en snubbe som är fast i det förgångna. Det suger såklart, men det är inte mycket att göra åt saken. Är man kär så är man. Synd att det inte är i dig bara.

#7: Du stalkade för mycket innan

Vi är alla skyldiga till lite Google-stalking innan vi träffar någon första gången, men det finns en gräns. Om du redan vet exakt vad han gjorde på sin förra semester (eftersom du sett alla bilder på Instagram) har det gått lite långt. Ta inte upp för mycket av det han gillat på Facebook och råka inte nämna den där hunden som han inte ens berättat att han har.

#8: Du var passiv

Du behöver inte sitta och vänta vid telefonen på att en kille ska höra av sig som man gjorde på 50-talet. Du har ju hans nummer och en egen telefon, ring! Han kanske väntar på att du ska höra av dig, har du tänkt på det? Samtidigt är det ju så att en person som är intresserad kommer höra av sig förr eller senare.

#9: Dejtingvärlden är hård

Med alla appar, dejtingsajter och olika sätt att träffas på är det inte så konstigt att somliga har blivit lite blasé. Det är hårt därute och de flesta ser tyvärr ingen anledning att höra av sig om det inte var helt hundra. Dejting i dag handlar inte om artighetsfraser och silkeshandskar, det är tuff konkurrens och no mercy.

#10: Han är mån om sitt ego

Han är precis som du rädd för att bli dissad. Om det finns en känsla av att det kanske inte blir något mer än en dejt hör en del killar helt enkelt inte av sig för att rädda sina egon. Bättre att låta det rinna ut i sanden att bli nobbad.

#11: Ni har olika rytm

Att behöva vänta på ett sms i två dagar känns som en evighet för dig, men i hans värld kanske det är helt normalt. Vissa vill gå långsamt fram och det måste man respektera. Om mer än en vecka passerar kan du dock glömma den här killen.

Läs också:
5 tecken på att din partner är alldeles för svartsjuk
9 onödiga bråk som du och din partner definitivt haft
Så får du veta om din partner är otrogen på Tinder

Reality-check

Nästa gång han inte hör av sig, tänk så här

# Han är nog inte så intresserad
Det här är grundregeln. Så hårt, men så sant. Du hade ju hört av dig om du var intresserad av någon oavsett om det var mycket på jobbet eller en fullspäckad vecka?

# Ta det inte så hårt
Det är inte dig det är fel på. Han kände kanske bara inte samma sak och kemin var inte helt rätt. Om det var en bra och kul dejt, var nöjd med upplevelsen och satsa på nästa. Ni var ändå inte rätt för varandra.

# Ring själv
Om du verkligen är intresserad, sluta grubbla och hör av dig själv! Det värsta som kan hända är att du får ett nej eller att han inte svarar. Och då är du ändå bara tillbaka där du började.

# Gå vidare
Självklart blir man besviken när någon man gillar inte hör av sig, men inget blir bättre av att fortsätta skicka sms och ringa. Haka inte upp dig på den här killen, det finns väldigt många andra som vill vara med dig.

Läs även:
Så träffar du en partner (expertens tips!)
”Hur berättar jag för min partner att jag har en könssjukdom?”
Forskning: Åldersskillnad ökar risken för att du och din partner gör slut


Foto: Mondadori


Annons


AnnonsLaddar