Annons

Annons

Är din snippa deprimerad? Så vet du!
Annons


Om du har sett Sex and the city så minns du säkert när Charlotte fick den något udda diagnosen "deprimerad snippa". Yep, it's a thing! Men vilka är egentligen symptomen?

Att få diagnosen ”deprimerad snippa” var inte bara ett påhitt i tv-serien Sex and the city. Sanningen är faktiskt att det är en sjukdom som finns på riktigt. Precis som du kan din snippa ha humörsvängningar och gå från glad till nedstämd till deprimerad.

vagina deprimerad
Bildkälla

Sjukdomen, som kallas för vulvodynia, är ett ganska smärtsamt tillstånd som drabbar mellan 200 000 till sex miljoner tjejer i USA varje år. Men hur vet du egentligen om den lider av depression? Well… För det första kommer du att ha sjukligt ont under en ganska lång tid. Din snippa kan bränna, svida, klia, svullna upp och bli irriterad.

Läs även: Därför är din snippa en superhjälte

Det finns inga kända orsaker till varför snippan blir deprimerad och det är svårt att ställa en diagnos eftersom den kan se normal ut under en undersökning hos gynekologen. Det finns heller inga direkta botemedel mot problemet, men precis som i Charlottes fall så kan vissa läkare skriva ut antidepressiva i låga doser.

deprimerad snippa
Bildkälla

Ett annat sätt att försöka göra den glad ska vara att ha extremt mycket sex. Att ha sex ökar nämligen produktionen av hälsosamt kollagen och hjälper cellerna att förbättra blodflödet. Summan av kardemumman är alltså att din snippa kan bli deprimerad och att sex kan vara ett sätt att göra den glad igen!

Kolla även in:
Sex myter om snippan (som du måste sluta tro på!)
Är det ohygieniskt att raka bort könshåret? Här är svaret!
Guide: ALLT du behöver veta om flytningar

Källa: Women’s Health
Foto: IBL


Annons


AnnonsLaddar