Annons

Annons

Det finns åtta olika typer av bröstvårtor
Annons


Bröstvårtor kommer i alla former och färger - eller? Tydligen inte. Det finns endast åtta typer, här är hela listan!

Inget bröst är det andra likt, inte ens dina egna är helt identiska. Samma gäller faktiskt dina bröstvårtor. Enligt dermatologen Tsippora Shainhouse finns det åtta olika typer av bröstvårtor – kolla in alla här!

Missa inte:
Det finns sju olika typer av bröst (nej, vi skojar inte!)
Inspiration: 19 trendiga tatueringar under brösten
Guide: Så hittar du rätt bh-storlek

#1: De utstående

brostvartor utstaende
Om du har en utstående bröstvårta så står den vanligtvis ut några millimeter från vårtgården. Den har också möjlighet att bli styv av både kyla och beröring.

#2: De svullna

brostvartor svullna
De svullna bröstvårtorna står tydligt ut från bröstet tillsammans med hela vårtgården. De är puffiga men kan bli hårda av stimulering.

#3: De platta

brostvartor platta
En platt bröstvårta är precis som det låter – platt. Det står inte ut från bröstet eller vårtgården men kan bli mer tydliga när det blir kallt ute eller vid beröring.

#4: De omvända

brostvartor omvanda
Det här är motsatsen till den utstående bröstvårtan – här går de helt enkelt inåt. I vissa fall går det att veckla ut dem medan i andra fall så är musklerna för tajta för att göra det.

#5: En omvänd, en utstående

brostvartor olika
Enkelt: En bröstvårta står ut medan den andra vecklar sig inåt. Om dina bröstvårtor alltid har sett ut på det här sättet så är det inga konstigheter medan om det har blivit så efter ett tag så kan det vara en bra idé att kolla upp det hos en läkare.

#6: De knöliga

brostvartor knoliga
Det är verkligen inget konstigt med att ha små knölar runt bröstvårtorna, det har alla. Dock varierar storleken på knölarna hos olika personer. Det här är körtlar som kan svullna upp, lite som finnar. Men kläm inte på dem!

#7: De håriga

brostvartor hariga
Runt bröstvårtorna, på vårtgården, finns hårsäckar. På en del så växer det mer och mörkare hår än på andra. Om det här stör dig så är det ingen fara att plocka bort håret med en pincett!

#8: De som är fler än två

brostvartor extra
Det är vanligare än vad du tror att ha fler än två bröstvårtor, visste du till exempel att Harry Styles har tre stycken? Det kan antingen se ut som en faktisk bröstvårta eller så kan det bara uppfattas som ytterligare en vårtgård.

Du kanske också gillar:
Tre smärtsamma sanningar om att raka könshåret
Därför ska du inte ligga när du har en svampinfektion
Därför kan onani bota ditt sötsug

Foto: IBL
Källa: Seventeen


Annons


AnnonsLaddar