Annons

Annons

Här är Facebooks obehagliga funktion (och så stänger du av den!)




Annons


Facebook är bra på många sätt: du håller kontakten med vänner och kan stalka på ditt ex. Men det finns en funktion som vi gärna skulle vara utan - och nu kan du det!

Facebook brukar leka matchmaker och ge vänförslag till dig när du har gemensamma vänner med den här personen. Men nu har det skett en liten (läs: stor och obehaglig) förändring.

Du har väl inte missat det här? Så ska Swish fungera efter Apples nya uppdatering

Nu har Facebook nämligen valt att inte basera vänförslag på att du faktiskt har gemensamma vänner med personen. Men vad baserar de det på då? Att du bara har passerat personen på gatan. På riktigt.

Facebook kan ju spåra precis var du är någonstans, precis som de flesta andra appar. Därför är det lätt för Facebook att strössla ut vänförslag på personer som du varit nära, fysiskt. Det här känns väldigt obehagligt, vill du slippa det? Då gör du så här:

1. Gå in på Inställningar på din Iphone
2. Klicka på Integritetsskydd
3. Välj Platstjänster
4. Ser du Facebook? Klicka i aldrig

Har du en Android? Då gör du så här:
1. Gå in på Inställningar
2. Välj Appar eller Programhanterare
3. Klicka på Facebook
4. Stäng av platstjänsterna

Kolla även in:
Bästa knepet för att rädda din vattenskadade Iphone
Hemligheten är ute: Det står i:et i Iphone för
Iphone 7 lanseras i en helt ny nyans

Foto: IBL


Annons


Annons

Laddar