Annons

Annons

Har du druckit rödvin fel i hela ditt liv? Så här ska du göra




Annons


Du trodde att du gjorde allt rätt - men nu visar det sig att det har varit fel hela tiden.

Så, det finns många tips och knep när det kommer till att få mat och vin att smaka så gott som möjligt. Det finns många faktorer som får smakerna att träda fram mer, såsom marinader, luft och temperatur.

Lista: Sju (smarta!) anledningar att ta ett glas vin ikväll

Ända sedan du var tillräckligt gammal att dricka rödvin har du (precis alla andra) fått höra att det smakar absolut bäst om det förvaras i rumstemperatur. Smakerna ska blir mer intensiva och ja, det är så det ska vara helt enkelt. Men tydligen inte.

rodvin
Bildkälla

I en intervju i The Oxford Companion to Wine menar författaren Jancis Robinson att rött vin ska förvaras, och drickas, kallt.

”Ställ in alla öppnade vinflaskor i kylen. Den låga temperaturen gör att de kemiska processerna, som förstör vinet, kommer att gå långsammare. Ett vin som ställs i kylen kommer att hålla längre och behålla sina smaker bättre” säger Jancis.

Och faktum är att vita viner faktiskt inte alltid ska vara kylda utan några smakar mycket bättre i rumstemperatur. Så, har du druckit vin fel hela tiden?

Du kanske också gillar:
Vinets etikett ljuger – så mycket starkare är det
Prosecco pops – sommarens härligaste drink
Bevisat: Ett glas vin om dagen håller dig ung

Foto: Pinterest


Annons


Annons



Laddar