Annons

Annons

Lösgodis utan gelatin – 25 sorter du hittar i mataffären




Annons


Att hitta lösgodis som passar dig som är vegetarian kan kännas svårt, men visste du att flera godissorter är helt fria från gelatin? SOLO har samlat 25 vanliga sorter!

Läs mer: 22 godisar du garanterat minns om du var barn på 90-talet

Gelatin är en animalisk produkt som tillverkas av hud och ben från ko och gris. Man använder det framför allt i gelégodis för att skapa rätt konsistens. Det kan vara svårt att veta vilka godisar som innehåller vad, för vem orkar egentligen stå och lusläsa innehållsförteckningen? Men för dig som är vegetarian, eller av någon annan anledning inte vill få i dig gelatin, finns faktiskt många gelatinfria alternativ att hitta i mataffären.

Kolla in bildspelet för 25 sorters lösgodis utan något gelatin!

Läs mer: Därför borde du äta mer choklad om du är stressad

25
Visa bildspel
/
...
Visa mer

Läs även:
Här är godiset som hjälper mot mensvärk
Cloetta har ändrat receptet på ditt favoritgodis
Så har godispåsen förändrats genom åren


Foto: Karamellkungen, Thinkstock


Annons


Annons



Laddar