Annons

Annons

Recept: Glutenfria lakrits- och hallonmacarons




Annons


I dag är det Lakritsdagen och den ska givetvis firas! SOLO ger dig ett glutenfritt recept på smarriga lakrits- och hallonmacarons.

Du behöver:
1,75 dl mandelmjöl
2,5 dl florsocker
1 msk lakritspulver
2 äggvitor
0,5 dl strösocker

Till fyllning:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg

Såhär gör du:
Blanda mandelmjölet, florsockret och lakritspulvret noggrant i en skål. Vispa äggvitorna i en separat skål till det blir hårt och mjuka toppar bildas. Vispa sedan ner strösockret, en matsked i taget. Vispa tills det blir en tjock och blank smet. Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget, i marängsmeten med en slickepott.

Blanda smeten tills den är tjock, blank och med en lite seg konsistens. Förbered två plåtar med bakplåtspapper och häll marängsmeten i en spritspåse med ett munstycke (1 cm i diameter). Spritsa ut ungefär 40 små cirklar, lite större än en 5-krona. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till 150 grader och grädda i 10-15 minuter. Låt svalna i cirka 20 minuter innan du lossar dem. Låt dem därefter svalna helt.

Nu är det dags för fyllningen! Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Bred ut smörkrämen på hälften av macaronsen och lägg sedan över det andra som lock.

Fler recept:
Recept: Drink med mousserande vin, glass och hallon
Recept: Världens godaste chokladkakor med nutella
Recept: Frasiga våfflor med Oreos (alltså wow!)

Foto: Tumblr


Annons


Annons



Laddar