Annons

Annons

Recept: Så gör du saftiga kanelbullar




Annons


Äntligen är det kanelbullens dag! SOLO ger dig receptet som garanterar perfekta, saftiga kanelbullar.

Saftiga kanelbullar

Räcker till cirka 30-40 styckengoda kanelbullar

Du behöver:
5 dl mjölk
50 gram jäst (för söta degar)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
1 st ägg till pensling
Pärlsocker att garnera med

Fyllning
125 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk mald kanel

Psst! Tips! Spara inte med smöret – du kan gärna ta lite extra i fyllningen för extra saftiga bullar!

Gör så här:
1. Värm mjölken till cirka 37 grader (fingervarmt!). Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om försiktigt tills jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och nästan allt vetemjöl – spara lite till själva utbakningen. Var varsam med mjölet så att du inte tar för mycket, då blir bullarna torra. Arbeta ihop till en smidig deg (ta i ordentligt!).

3. Täck degen med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, i cirka 30 minuter.

4. Gör i ordning fyllningen, rör samman ingredienserna.

5. Lägg upp degen på ett mjölat bord, och dela den i två delar.

6. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, cirka 20 x 50 centimeter. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär cirka 1,5 centimeter breda skivor och lägg dem med den rullade delen uppåt i en bullform.

7. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 till 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader under tiden.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker.

9. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

10. Njuuut! Gärna med ett kallt glas mjölk eller kaffe.

Foto: All Over Press


Annons


Annons



Laddar