Annons

Så flyttar du fokus till klitoris – och får fler orgasmer
Att stimulera klitoris är nyckeln till orgasm för många tjejer. SOLO listar fem tips för hur du ger din klitoris uppmärksamheten den förtjänar under sex.

Läs mer: Så får du koll på klitoris (en gång för alla!)

Är det dags att flytta fokus från g-punkten till c-punkten? Länge har vi läst om g-punkten, detta mystiska lilla område som sägs vara nyckeln till fantastiska orgasmer. Men vi vet inte om g-punkten i begreppets rätta bemärkelse ens existerar. Nyckeln till kvinnlig orgasm stavas ofta klitoris. Något som sexperter under lång tid har försökt få oss att förstå, och som många tjejer själva har upplevt. Studier har visat att tjejer oftare får orgasm när de onanerar eller ligger med en annan tjej, problemen uppstår när män ger sig in i leken.

Annons

Så hur gör man för att få med klitoris under sex, och hur involverar man sin partner?

Läs vidare fem sexiga tips!

1. Rätt fokus
Vi behöver ändra vår inställning och se klitoris som nyckeln till klimax. Om män lär sig att klitoris behöver lika mycket stimulans som hans ollon för att vi ska njuta till max så kommer färre tjejer ha ”orgasmproblem”. Våga visa och säg till hur du vill ha det!

Läs mer: Så länge ska du ha sex för att uppnå maximal njutning

2. Medan ni ligger
Din partner stimulera din klitoris medan ni har sex, till exempel genom att gnugga sin penisrot eller bäckenben mot klitoris i missionären. När du rider honom kan du själv stimulera dig mot honom, testa! Vid sex bakifrån kan han eller du komma åt och stimulera klitoris.

3. 20-30 minuter
Så lång tid tar det ofta för att hela vaginan ska vara med i leken. ”De flesta tjejer är inte ens så upphetsade som de skulle kunna vara innan det är dags för sex. De får ett par minuter av klumpig klitorisstimulans, några slickningar från en torr tunga… Så fort hon hunnit bli lite våt är det dags för påsättning. Inte undra på att sexologer tjatar om förspel och att fejkade orgasmer är vanligare än riktiga”, skriver författaren och sexologen Betty Dodson i sin blogg på Dodsonandross.com.

4. Testa en leksak
En klitorisvibrator kan vara en biljett till sjunde himlen. Tydliga vibrationer är för de flesta tjejer det lättaste sättet att få orgasm. Vissa vill ha en lätt, kittlande känsla medan andra föredrar mer kraftfulla vibrationer. Prova dig fram!

5. Upptäck sex på fler sätt
Vi är ofta fokuserade på att sex är lika med penetration, men så behöver det inte vara. Smek varandra, använd leksaker, ha oralsex, onanera tillsammans… Möjligheterna är oändliga och ni kan båda uppleva lika fantastiska orgasmer oavsett om sexet inkluderar penetration.

Läs även:
Så får du den maxade orgasmen du aldrig fått förut
Guide: Tre enkla steg till fontänorgasm
Tre orgasmtips (för dig som tar saken i egna händer!)


Foto: IBL


Annons


Annons

Laddar